Webbplatsens överlägg

Inställd examensutställning

Så blev vår examensutställning inställd. Den 25 april skulle det vara vernissage för vår samlade utställning med elever från både kandidat- och masterprogrammet på fotografi. I mars beslutades att undervisningen ska utföras på distans och de flesta utställningar har nu blivit inställda.

Jag kände en lättnad först. Jag har varit så stressad över utställningen för det har varit otroligt mycket att ordna med. Det skulle kosta mycket pengar och jag skulle behöva bygga podier och trolla fram tid som jag egentligen inte har eftersom jag jobbar på två jobb samtidigt som skolan. Därför kändes det skönt att tänka på en digital utställning istället. Flytta ut mina bilder och min film till en digital plattform.

Men självklart är jag besviken över den missade möjligheten. Det har alltid känts som en stor sak att ställa ut på Röda Sten Konsthall, med många som kommer och tittar, kanske recenserar utställningen.

Jag har i alla fall redan börjat fundera på en digital lösning för mitt verk. Jag tycker ju sånt är väldigt roligt så det känns inte som ett minus, snarare som en roligare utmaning än att behöva bygga massa saker för hand. Det digitala passar mig bättre helt klart!

Jag och Vega på klassens vernissage i januari.